Velkommen til Brilliant, Anette!

Brilliant utvider Business Intelligence teamet ytterligere og ønsker Anette Fagerheim Bjerke velkommen!
Anette har en mastergrad innen Elektronisk systemdesign og innovasjon på NTNU, et studieforløp som passet godt overens med hennes interesser.

- Jeg synes teknologi og naturvitenskap er veldig spennende. Jeg syntes det virket veldig interessant å få studere ulike teknologier og lære om hvordan man designer kretser og henter ut nyttig informasjon fra ulike sensorerta. Slik sett ble det naturlig å se mot Brilliant og teknologien de jobber med innen Business Intelligence ved endt studietid.

Hjelper bedrifter ta bedre avgjørelser

Mange bedrifter har datakilder og systemer som holder mye rådata og informasjon om bedriftens daglige virke. Isolert sett er de tall og parametere, men når man får tolket og analysert sammenhengen mellom dem, kan man finne verdifull informasjon som kan bidra til å optimalisere bedriftens produksjon og lønnsomhet. Det er et lerret Anette syns det er spennende å kunne bleke.

- Vi bygger datasett basert på kundens datakilder. Deretter modellerer vi kundens data for å kunne finne og vise disse sammenhengene. Det hjelper bedriftene å ta bedre avgjørelser, og kan være basert på både historiske data og prognoser om fremtiden. All data har en historie å fortelle, så det gjelder å finne ut hva dine data prøver å fortelle deg. Det er essensen i Business Intelligence, sier Anette.

En helt annen Anette på fritiden

Der arbeidsdagen starter, trer Anette inn i verdenen av datavarehus, analyse, rapporter og Power BI. I den andre enden er det en helt annen Anette man møter på fritiden.

- Jeg liker å koble av med turer i fjell og skog, i tillegg dirigerer jeg et kor, og dømmer håndball! Det hjelper meg å finne balansen og koble av fra jobb, samtidig som jeg er aktiv på fritiden også.

Anette avslører at hun også setter pris på litt større utfordringer iblant:

- Jeg kan også nevne at jeg har deltatt på to forskjellige Guinness-rekordforsøk! Det første var et forsøk med verdensrekord i strikking i 2010. Den siste var et forsøk i 2017 under UKA-17, med verdens lengste sammenhengende idrettsarrangement. Jeg er usikker på om de står enda, men det var virkelig gøy å utfordre seg selv på den måten også!

Relatert innhold
Et samarbeid med luft under vingene
- Når kundene får redusert utviklingstid og driftskostnader kjenner de på verdien av å ha en god samarbeidspartner i ryggen, sier Barbro Erichsen, Customer Success Manager i Brilliant
Brilliant inngår samarbeid med Trondheim Maraton
-Vi gleder oss til å være med og sette vårt preg på Trondheim Maraton, både på selve løpsdagen og øvrige aktiviteter gjennom året. Vårt mål er å få flest mulig i aktivitet, lage mye liv langs løypa og bidra til folkefesten dette er for byen.
Emil får IoT enhetene til å snakke sammen i skyen
-Nå til dags er «alt» på nett, og sensorer kan måle alt fra innholdet i et kjøleskap, til ulike parametere i produksjonsutstyr og mer avanserte ting. Det å samle disse dataene i skyen, og få de til å snakke sammen, åpner mange dører.