Microsoft Azure

Microsoft Azure er en skytjeneste for IT infrastruktur.
Plattformen lar brukere opprette og konfigurere servere, maskinkraft og applikasjoner i Microsofts globale datasentere.

Microsoft Azure

Microsoft Azure er en skytjeneste for IT infrastruktur.
Plattformen lar brukere opprette og konfigurere servere, maskinkraft og applikasjoner i Microsofts globale datasentere.

Om Microsoft Azure

Microsoft Azure er den foretrukne plattformen for bedrifter som ønsker større fleksibilitet og forutsigbarhet i IT-plattformen. Fra Azure kan nye servere og tjenester konfigureres, testes og settes i produksjon med noen få tastetrykk. Ytelse og kapasitet er skalerbart og justeres etter behov.

Brilliant bistår dere gjerne med å flytte infrastrukturen deres fra lokale servere til Microsoft Azure. Dette kan gi store besparelser når behovet for innkjøp av egne servere som må vedlikeholdes og erstattes etter endt livssyklus forsvinner. I tillegg så benytter Microsoft Azure en abonnementsmodell hvor man leier datakraft og tjenester, hvilket gir dere forutsigbare kostnader knyttet til drift.

Når infrastrukturen er flyttet til skyen, er det lettere å ta i bruk nye, innovative tjenester og produkter som stadig utvikles av Microsoft og andre. Sikkerhetsfunksjoner og tredjepartsprogrammer benytter i større grad Microsoft Azure for identitetshåndtering, og slik blir Azure navet i IT-miljøet som knytter alt sammen.

Microsofts nye datasentre for Azure i Norge ivaretar kravene til sikker lagring av sensitiv informasjon og personopplysninger i skyen. Brilliant bistår med å sørge for at deres miljø forblir lokalt - også i skyen.

Brilliant hjelper dere å lykkes

Vi hjelper dere å utvikle løsningene som fremmer det beste samspillet mellom mennesker og teknologien!

Onboarding

Fra planlegging til migrering, bistår vi med prosjektledelsen og flytting fra dagens servermiljø til Microsoft Azure.

Forvalting

Vi hjelper dere å konfigurere og forvalte IT-plattformen i Microsoft Azure.

Sikkerhet

Vi hjelper dere å sikre tilgangene til informasjon, tjenester og funksjoner i løsningen.

Ekspertenes tips

Det vil typisk være perioder hvor behovet for maskinkraft og ytelse øker, for eksempel kvartalsavslutninger i regnskapsprogrammet og lignende. Planlegger man for disse kan man proaktivt øke tilgjengelig maskinkraft i Azure slik at alle får gjort det de skal uten heft. Deretter skrus ytelsen ned til den normale belastningen. Slik vil man holde driftskostnadene nede, samtidig som man kun betaler for økt ytelse de periodene man behøver det. Det kan konfigureres til å skje automatisk, og er en av fordelene med skalerbare skyløsninger.

-Egil Rødli

La oss høre fra deg!

Vi bistår dere gjerne med å lykkes med Microsoft Azure