Dare to be different!

Hvem er Brilliant, og hvorfor er vi annerledes?

Dare to be different!

Hvem er Brilliant, og hvorfor er vi annerledes?

Brilliant - Det kulturbyggende IT-selskapet

- Min ledelsesfilosofi, eller kongstanke om du vil, har alltid vært at det må være mulig å skape en arbeidsplass hvor de ansatte gleder seg til å gå på jobben. Hver dag!

Jeg har alltid ment at hvis ansatte gleder seg til å gå på jobb, vil de gjøre en bedre jobb, som igjen kommer selskapet og kundene til gode. Nøkkelen er å skape en kultur bygd på verdier, tillit og lagspill, og tviholde på alle kulturbyggende aktiviteter, goder og friheter som kan bortfalle når bedrifter passerer en viss størrelse. 

I Brilliant har ledergruppa jobbet mye med fokus på hvordan skape en god organisasjonshelse og hvordan bruke nettopp dette til vårt konkuransefortrinn!  Med god organisasjonshelse mener vi minimalt med politikk, lite utydelighet, høy moral, høy produktivitet og lav turnover.

Bedriftskulturen har derfor vært avgjørende for vår suksess så langt. I Brilliant har vi f.eks. babybonus til kommende foreldre i selskapet. Det skaper lojalitet, og gjør det lettere for de å dele det glade budskap. Nyheten de kanskje gruer seg til å fortelle, blir noe vi kan glede oss over sammen istedet. Vårt fokus på glade, friske kollegaer støttes av fri trening og den beste helseforsikringen. Vår generelle positive holdning til å investere i de ansatte har gjort veien kort til både gaming-seksjon på kontoret og kompetansebudsjett for å utvikle menneskene som jobber her. Naturligvis vil det være kollegaer som tilbringer store deler av tiden ute hos kunde, så vi sørger for å knytte bånd og samhold på vår årlige utenlandstur også.

Så når vi sier at kundene ikke er det viktigste vi har, så er det helt riktig. Våre ansatte er de viktigste vi har. De brenner for teknologi, og hvordan den kan gi kundene et fortrinn. Businesscaset ved å investere mer tid og penger på våre ansatte, gir langt høyere avkastning i forhold til økt motivasjon, lavere turnover, høyere engasjement og moral. Det gir bedre kvalitet i arbeidsoppgavene, noe som til syvende og sist gir økt verdi for kundene våre. 

 

- Wenche Lie-Pedersen, Daglig leder, Brilliant AS

Siste nytt fra Brilliant

Velkommen til Brilliant Fun Run 2023!

Brilliant Fun Run senker terskelen for å delta på et organisert løp, og for mange blir dette første løp med startnummer på brystet – hvor selv nybegynneren kan vinne! Bli med og løpe 30. mai 2023 kl.1800!

Brilliant lanserer Brilliant Web

-Brilliant Web gjør det lett for bedrifter å synliggjøre tjenester og produkter på en brukervennlig og intuitiv måte. Kundene kommer raskt i gang, og løsningen reduserer tiden kundene bruker på nettsideprosjektet sitt.

Et samarbeid med luft under vingene

- Når kundene får redusert utviklingstid og driftskostnader kjenner de på verdien av å ha en god samarbeidspartner i ryggen, sier Barbro Erichsen, Customer Success Manager i Brilliant