-Praksisperioden har uten tvil styrket utviklingen min

Adrian Køhler Iversen dro til Trondheim og Brilliant etter manglende napp fra bedrifter i hovedstaden. Involveringen og inkluderingen han har opplevd gjennom praksisplassen har styrket både interessen og utviklingen hans innen interaksjonsdesign.

Oppgavene har vært spennende og i tråd med studieforløpet han for tiden gjennomfører hos Fagskolen Kristiania i Oslo. Han hyller muligheten han har fått og erfaringen praksisplassen har gitt.

-Frem til nå har jeg fått jobbet med et bredt spekter av relevante oppgaver. Alt i fra innsiktsarbeid og tolkning av data, til analyser og prototyping av design. Jeg føler meg også som et aktivt medlem av design-teamet som får lov til å bli med og ta avgjørelser både i mindre og større grad. Det er utrolig morsomt å få være med på, sier Adrian.

Viktig at studentene får relevant erfaring

Da søknadene gikk til de første bedriftene i Oslo merket både Adrian og klassekameratene at prosessen kunne bli langvarig og tung. De få som svarte hadde hverken kapasitet eller mulighet til å ta inn studenter. 

-Jeg bestemte meg da for å søke i Trondheim da jeg er født og oppvokst der. Jeg merket stor forskjell fra Oslo og fikk raskt satt opp flere intervjuer med blant annet Brilliant. Her har jeg blitt veldig godt mottatt av en hyggelig og imøtekommende gjeng. Jeg opplever at de tar oppgavene og behovene mine på alvor og de sørger for at jeg sitter igjen med de riktige erfaringene.

Adrian tror mange bedrifter frykter økt arbeidsmengde ved å ta inn studenter. Han påpeker hvordan man heller burde se på studentene som de ressursene de er. 

-Jeg tror nok det største problemet er at bedrifter syns ansvaret med  praksisstudenter blir for stort i forhold til tiden vi er der. Det er viktig at studentene får relevant erfaring, og det krever selvfølgelig en viss onboarding og oppfølging. Men hos de fleste bedrifter finnes det alltid relevante oppgaver hvor vi er gode ressurser også.

Styrket utviklingen innen faget

Fire ukers praksis har gitt Adrian et godt bilde av hvordan arbeidshverdagen som interaksjonsdesigner kan se ut. Erfaringen har gitt mange gode verktøy til videre karriere.

-I og med at vi er et mindre og litt intimt design-team har jeg fått muligheten til å delta aktivt i hele prosessen og jobbet utelukkende med relevante oppgaver. Jeg har fått brukt kunnskapen min i en profesjonell setting og sett hvordan alt vi har lært henger sammen. Det har bidratt til å styrke interessen min for interaksjonsdesign og forstå dens verdi i øvrig systemutvikling. 

Til videre utdanning og karriere fant Adrian mye nyttig å ha med seg fra tiden i Brilliant. 

- Gode arbeidsmetoder, planlegging og struktur kan man lese mye om, men de setter seg best gjennom aktiv deltagelse. Praksisperioden har uten tvil styrket utviklingen min innenfor faget!

 

Tydeliggjør fordelen med praksisstudenter

Andelen studenter på jakt etter praksisplass er stor, og mange vil kunne gå glipp av verdifull erfaring om de ikke lykkes å finne plass. Adrians råd til de som står fast i jakten er å søke bredere, og få frem verdien det har for begge parter.

 -Jeg føler meg veldig heldig som hadde mulighet til å søke i forskjellige byer, så det vil jeg absolutt anbefale om man har muligheten. Ellers ville jeg ha fokusert på å utarbeide en god søknad som viser at man har tatt seg tiden til å lære om bedriften i forveien. Få frem hva man spesifikt kan tilby hver enkelt bedrift, og tydeliggjør fordelen med å ta inn praksisstudenter. 

Til slutt oppfordrer han til å invitere seg inn hos de ulike bedriftene. 

-Send søknad til så mange bedrifter som du orker, og ikke vær redd for å foreslå en kaffe for å bli bedre kjent!

Flere artikler fra Brilliant

Fremtidens hjemmetjeneste utvikles fra Trondheim

Selskapet Care Safety Innovations har tatt på seg oppgaven med å øke kvaliteten i hjemmetjenesten deres ved hjelp av innovativ teknologi. Gjennom samarbeidet med Brilliant har et nytt, digitalt verktøy for pleierne sett dagens lys.

Frelsesarmeen får årets julegave

Frelsesarmeen gjør en stor innsats hvert år for å hjelpe de som har det vanskeligst blant oss. Dette viktige og meningsfulle arbeidet ønsker vi å støtte, og vi er glade for å kunne gi noe tilbake til fellesskapet gjennom Frelsesarmeen.