Emil får IoT enhetene til å snakke sammen i skyen

Brilliant har gleden av å ønske Emil Jenssen velkommen til oss! Emil er det nyeste tilskuddet til Business Intelligence teamet, hvor løsninger innen datafangst, analyse og beslutningsstøtte utformes.

- Jeg har en mastergrad innen robotikk og kybernetikk med spesialisering roboter og fartøystyring, og en bachelorgrad som elektroingeniør med spesialisering innen automasjon. Det som var interessant for meg, var å kunne forstå logikken bak autonome systemer, og hvordan de designes og utvikles. For eksempel, det å få en drone til å holde seg stabil i luften og samtidig kunne orientere og styre seg selv, er noe jeg synes er sykt kult!

Emil ble kjent med Brilliant gjennom ei venninne fra studiet, som hadde fått tilslag på en spennende stilling og anbefalte han å søke også.

-Hun fremsnakket selskapet som en bra arbeidsgiver med mange spennende prosjekter. Det var gull verdt å få muligheten til å bli en del av Brilliant. Jeg har en varierende og interessant arbeidsdag, hvor hver dag gir helt nye utfordringer. Det er også et høyt fokus på arbeidsmiljø og det sosiale, som er viktig for meg.

 

Internet of Things i skyen

Et nytt kompetanseløft Emil har begjært seg ut på, er å sertifisere seg som Azure IoT Developer. Han ser gode muligheter for å kombinere sensorer og andre enheter opp mot skyen, for å både kunne måles og styres med Business Intelligence.

- Det skjer mye spennende innen Internet of Things, eller tingenes internett om du vil, som mange bedrifter kan ha nytte av. Nå til dags er «alt» på nett, og sensorer kan måle alt fra innholdet i et kjøleskap, til ulike parametere i produksjonsutstyr og mer avanserte ting. Det å samle disse dataene i skyen, og få de til å snakke sammen, åpner mange dører.

Emil trekker frem eiendom som et eksempel hvor IoT i skyen har mange bruksområder.

- Se for deg Business Intelligence rapporter i Power BI, hvor du i tillegg til nøkkeldata om økonomien også har ulike målinger fra digitale enheter på bygget. Tall fra inneklimaet, værdata, bruk av parkeringsplasser og andre faktorer kan gi verdifull forretningsinnsikt og beslutningsstøtte.

Han viser til hvordan en samling av slike data i skyen gir bedre forståelse av hvilke faktorer som påvirker driften når de kan tolkes opp mot nøkkeltallene i bedriften.

- På hvilken måte påvirkes drift og arbeid langs Trondheims havner med varierende vær og temperaturer? Hvilke oppgaver kan automatiseres, og hvilke oppgaver må man fortsatt bruke menneskelig dømmekraft? Har sykefraværet en sammenheng med ujevnt vær? Og hvordan vil det igjen kunne påvirke budsjettet med været som er meldt? Gjennom datainnsamling fra personal og sensorer i maskiner, vil det gi et bedre oversiktsbilde for lederne til å planlegge og ta gode avgjørelser, avslutter Emil.

Relatert innhold

-Praksisperioden har uten tvil styrket utviklingen min

Adrian Køhler Iversen dro til Trondheim og Brilliant etter manglende napp fra bedrifter i hovedstaden. Involveringen og inkluderingen han har opplevd gjennom praksisplassen har styrket både interessen og utviklingen hans innen interaksjonsdesign.

Fremtidens hjemmetjeneste utvikles fra Trondheim

Selskapet Care Safety Innovations har tatt på seg oppgaven med å øke kvaliteten i hjemmetjenesten deres ved hjelp av innovativ teknologi. Gjennom samarbeidet med Brilliant har et nytt, digitalt verktøy for pleierne sett dagens lys.