Brilliant styrker kompetansen innen kunstig intelligens med Sigve Røkenes!

- Jeg har alltid vært interessert i teknologi, og begynte å lære meg programmering allerede på ungdomsskolen. Informatikk var dermed et naturlig valg når jeg skulle velge bachelor.

Ved Universitetet i Tromsø (UiT) fullførte Sigve bachelorgraden innen Informatikk. Mot slutten av bacheloren oppdaget han maskinlæring, og ble veldig imponert over hva teknologien kunne brukes til.
- Hos NTNU kunne man bygge videre på informatikkstudiet, og ta mastergrad med spesialisering innen kunstig intelligens. Det var midt i blinken for meg, og turen gikk sørover til Trondheim og flere innholdsrike år med studier.

Kunstig intelligens løser problemene for oss

Sigve trigges av å løse problemstillinger som ikke er løst tidligere. Utvikling av teknologi, og hvordan det kombinerer både logisk problemløsning og kreativitet, førte Sigve på sporet av maskinlæring og kunstig intelligens. Her er tilnærmingen til problemløsningen en helt annen enn hvordan man tradisjonelt har gått frem.

- Maskinlæring er spesielt interessant siden det involverer en unik måte å tenke på. I stedet for å løse problemet manuelt, utvikler vi i stedet et læringssystem som kan trene opp en modell som løser problemene for oss. 

Med helt frie tøyler, hva hadde du utviklet?

- Godt spørsmål! Her er det vanskelig å velge, men jeg må nok gå for noe innen augmented reality! Nå som teknologiutviklingen går såpass raskt er det nok ikke lenge til vi går videre fra smarttelefoner som vår viktigste dings. Sigve understreker potensialet innen augmented reality, hvor vår fysiske verden forlenges inn i den digitale, som enormt.

- Det hadde vært utrolig gøy å utvikle selve plattformen for dette, og dermed være med på å forme hvordan teknologien vår vil se ut de neste 20-30 årene. Det er særlig viktig å gjøre en god jobb her, slik at teknologien kommer samfunnet mest mulig til gode – og at vi ikke ender opp som verre skjerm-zombier enn strengt tatt nødvendig, avslutter han.


Velkommen til oss, Sigve!

Relatert innhold

-Praksisperioden har uten tvil styrket utviklingen min

Adrian Køhler Iversen dro til Trondheim og Brilliant etter manglende napp fra bedrifter i hovedstaden. Involveringen og inkluderingen han har opplevd gjennom praksisplassen har styrket både interessen og utviklingen hans innen interaksjonsdesign.

Fremtidens hjemmetjeneste utvikles fra Trondheim

Selskapet Care Safety Innovations har tatt på seg oppgaven med å øke kvaliteten i hjemmetjenesten deres ved hjelp av innovativ teknologi. Gjennom samarbeidet med Brilliant har et nytt, digitalt verktøy for pleierne sett dagens lys.