Brilliant inngår samarbeid med Trondheim Maraton

Trondheim Maraton har ambisjoner om å bli en av de verdensledende folkefestene innen løping og idrettsglede.  Med sosial bærekraft i førersetet er målet å legge til rette for flest mulig deltakere på startstreken til de ulike arrangementene de er vertskap for, i tillegg til å være en positiv og miljøvennlig aktør i byrommet.

Satsningen resonnerer godt med kulturen i Brilliant, hvor mangfold og gode sosiale forhold står sterkt og har bidratt til sterkere bånd og større trivsel på arbeidsplassen vår. Nå har Brilliant inngått et samarbeid med Trondheim Maraton, hvor vi skal bidra med engasjement og aktiviteter som fremmer folkehelsen og idrettsgleden.

 

Sosial Bærekraft

- Sosial bærekraft har vært en av grunnstenene som Brilliant har bygd selskapet på. Hos Trondheim Maraton fant vi en aktør vi kjente oss igjen i. Nå gir vi ytterligere gass og blir samarbeidspartner. Vi har et sterkt engasjement internt, og er bevisst på helseeffekten av idrettsglede og sosiale forhold, sier Robert David Olsen i Brilliant.

-Opp gjennom årene har vi gjort mye for å fremme fysisk aktivitet og helse på ulike nivå. Vi har blant annet gjennomført en virtuell tur til Nordpolen ved å loggføre fysisk aktivitet i en app. Vi har heiet kollegaer opp Stoltzen. I år hadde vi rekordoppslutning på Trondheim Maraton, hvor nesten halve selskapet var i aksjon på ulike distanser. Nå er vi klare for å ta steget videre, og sammen med Trondheim Maraton skal vi bidra til å få enda flere med på moroa.

Avtalen innebærer at Brilliant gjennom året skal stå for ulike aktiviteter som inngår i Trondheim Maratons årshjul. I tillegg skal Brilliant eie et årlig bærekraftsprosjekt. Robert avslører at idémyldringen rundt aktivitetene allerede er i gang.

-Vi ønsker å invitere til et litt annerledes aktivitetstilbud enn det som tradisjonelt har vært til nå. Skal man lage noe som treffer bredden, må det være bredde i tilbudet også.

 

 

Brilliant Halvmaraton

Et resultat av samarbeidet avsløres under Brilliants interne presentasjon, hvor Robert viser frem det som kan bli utseendet på neste års startnummer. Noen variabler gjenstår å lande, men noe som er klart er at Brilliant blir navnesponsor på den mest populære distansen.

- Vi gleder oss stort over å kunne invitere til Brilliant Halvmaraton i 2023, 2024 og 2025. I årene som kommer vil Trondheim Maraton trekke til seg enda flere deltagere fra inn- og utland, noe som bidrar til å sette Trondheim på kartet.

-Et spennende samarbeid

Responsen internt har utelukkende vært positiv. Morten Eliassen, Prosjektleder i Trondheim Maraton, delte også sine tanker om samarbeidet med de oppmøtte.

- Dette blir et spennende samarbeid! Fra dag én har jeg opplevd Brilliant som en veldig positiv og kreativ gjeng. Bedriften har stort fokus på det sosiale, å skape samhold og det å være en spennende arbeidsplass der ansatte får være med og forme arbeidshverdagen.

Morten trekker frem Brilliant som en foregangsbedrift innen inkludering, likestilling og trivsel på arbeidsplassen.

-Alle blir sett og ivaretatt. Dette passer veldig bra for Trondheim Maraton som fremover mot VM på ski skal ha fokus på sosial bærekraft. Gjennom arrangementet og årshjulet kan du «finne-, henge med- og / eller få en venn». Vi gleder oss stort til et meget spennende samarbeid i tiden fremover.

Robert forteller at flere kollegaer allerede har meldt sin interesse for å ta del i prosjektet og gjennomføringen av aktivitetene.

-Vi gleder oss til å være med og sette vårt preg på Trondheim Maraton, både på selve løpsdagen og øvrige aktiviteter gjennom året. Vårt mål er å få flest mulig i aktivitet, lage mye liv langs løypa og bidra til folkefesten dette er for byen, avslutter han.   

 

Mer om Trondheim Maraton på trondheimmaraton.no

Relatert innhold

-Praksisperioden har uten tvil styrket utviklingen min

Adrian Køhler Iversen dro til Trondheim og Brilliant etter manglende napp fra bedrifter i hovedstaden. Involveringen og inkluderingen han har opplevd gjennom praksisplassen har styrket både interessen og utviklingen hans innen interaksjonsdesign.

Fremtidens hjemmetjeneste utvikles fra Trondheim

Selskapet Care Safety Innovations har tatt på seg oppgaven med å øke kvaliteten i hjemmetjenesten deres ved hjelp av innovativ teknologi. Gjennom samarbeidet med Brilliant har et nytt, digitalt verktøy for pleierne sett dagens lys.