-Tryggere takket være to-faktor fra Brilliant

Gry Haug Binde, Adolf Øiens Fond

– Nå kjenner jeg at skuldrene senkes litt. Man føler seg tryggere, det gjør man. Gry Haug Binde, daglig leder i Adolf Øiens Fond, har akkurat fått aktivert to-faktor autentisering på brukerkontoen.
-Teknologien har man for lengst gjort seg avhengig av, så da gjelder det å finne løsninger man kan stole på.

 

Gjelder å følge med i tiden

Adolf Øiens Fond støtter økonomisk utdanning, næringsutvikling og ideelle formål til personer og selskaper i Trondheimsregionen. Fondet forvalter verdier for om lag 400 millioner, og har siden 1918 bidratt med ca. 275 millioner til gode formål i Trondheim. – Vi er både heldig og god som er i posisjon til å støtte ideelle formål og innovative oppstartsselskaper. Næringslivet i regionen løftes av nyskapningen vi er med og støtter. Det gjelder å følge med i tiden.

Det er nettopp det å følge tiden Adolf Øiens Fond nå også gjør, ved å ta i bruk moderne sikkerhetsløsninger på IT-plattformen. – Mye har forandret seg i de årene fondet har drevet, mildt sagt. Det er ikke slik at man tropper opp i banken for å be om overføringer og tildelinger lengre, sier Gry lattermildt.

 

Tryggere takket være to-faktor

To-faktor løsningen som Brilliant har levert, er en sikkerhetsmekanisme som krever en ekstra faktor for å godkjenne påloggingene. Løsningen sikrer brukerkontoene mot såkalt «phishing» – en kjent metode for å lure brukere til å logge på falske løsninger – og dermed gi fra seg brukernavn og passord.

Et slikt datainnbrudd åpner for at fremmede kan logge på IT-plattformen, lese og sende e-post på vegne av kontoen, og få tilgang til sensitiv informasjon. Med to-faktor aktivert kan brukere velge om de ønsker å godkjenne påloggingsforsøk via SMS-kode eller i en app på telefonen. Dermed vil ikke andre få logget på, selv om man skulle være uheldig å bli lurt. – Det er ubehagelig å tenke på hva konsekvensene av et datainnbrudd hadde vært. Det kan skje hvem som helst. For oss var valget enkelt. Vi føler oss tryggere takket være to-faktor.

 

Raskt og effektivt

Oppmerksomheten rundt digital sikkerhet i mediene har utløst handling hos bedrifter. Færre sitter på gjerdet, og flere tar nå grep og sikret IT-plattformene sine. Gry føyer seg inn i rekken av kunder som hoppet i det, og hun er strålende fornøyd med leveransen. – To-faktor løsningen passet naturlig inn i vårt daglige virke. Det tekniske oppsettet gikk raskt og effektivt å få på plass. Løsningen merkes ikke i hverdagen, og som sluttbruker er det veldig behagelig, avslutter hun.

 

Les flere nyheter fra Brilliant.