Trøndersk suksessgründer satser i Brilliant!

Det trondheimsbaserte IT-selskapet Brilliant AS, med spisskompetanse innen forretningsrådgivning, BI-løsninger, skytjenester og utvikling, har siden oppstarten i 2013 hatt en imponerende vekst, noe som har sikret selskapet plass både i Impelloanalysen og som Gasellebedrift. Satsingen vår på produkt- og konseptutvikling innen teknologi til bedriftsmarkedet har allerede vekket stor interesse blant investorer i næringslivet, og nå gir vi ytterligere gass og øker fokus enda mer på innovasjon. Vi har fått med oss Vegard Wollan på laget, og han satser på videre suksess med Brilliant! Vegard er ingen ukjent størrelse i teknologiverdenen – han har bakgrunn som gründer av milliardsuksessene Atmel og Nordic Semiconductor, og jobber i dag som daglig leder for teknologiselskapet Mywo.

– Vi er veldig glade for å få med Vegard både på eiersiden og i styret. Hans unike kompetanse som suksessfull teknologigründer på internasjonalt nivå vil komme godt med, og vil bidra til å styrke vår posisjon som en seriøs utfordrer i teknologibyen Trondheim, sier Wenche Lie-Pedersen, daglig leder i Brilliant.

Klare med egne idéer

Med den nye satsingen mener Wenche at vi kan forvente ytterligere vekst i selskapet i tiden som kommer. Hun sier at satsingen er en naturlig del av prosessen med å utvikle selskapet videre. Mange brilliante kollegaer har lenge sett frem til å jobbe videre med eksisterende produkt- og konseptideer, og med Vegard på laget vil dette prosessen få en skikkelig vitamininnsprøytning.

– Målet vårt er å utvikle innovative løsninger og digitale produkter som vil komme eksisterende og nye kunder til gode. Kompetansen og konsulenttjenestene vi har bygd på og rundt produktene i Microsoft-plattformen, med skytjenester, rådgiving og BI-løsninger, vil selvsagt bestå. I og med den nye satsningen kommer vi i posisjon til å i tillegg kunne se på hvilke behov vi vil klare å løse med egne idéer også, sier Wenche.

Ser fremover

Inn i styret kommer også Tom Solberg, som til daglig er partner og styreleder i Pretor Advokat. Tom er også styremedlem i det børsnoterte selskapet Norbit, og vil bidra med verdifull kompetanse innen bl.a. forretningsjus, teknologi og strategi til Brilliant.

– Toms erfaring fra en rekke styreverv i ulike selskaper, samt hans kompetanse fra teknologi- og oppstartsselskaper, blir et viktig bidrag inn til oss. Med Tom på laget føler jeg styret utfyller hverandre og dekker flere områder av virksomheten. Det blir kjempespennende å se hva vi får til sammen, avslutter Wenche.

Relatert innhold
Brilliant Årsrapport 2021
2021 ble et godt år for Brilliant med solid vekst på 22 % på topplinjen. Opp fra fjorårets 35 069 041 MNOK til ny all-time high omsetning i 2021 på 42 820 519 MNOK.