– Samtlige ansatte med på eiersiden i Brilliant AS!

Vi starter det nye året med et nytt strategisk grep! Nå varsler Wenche Lie-Pedersen, daglig leder i Brilliant, ytterligere satsning med samtlige ansatte med på eiersiden. – De eksisterende eierne tilbydde ansatte å bli med som aksjonærer gjennom et nedsalg av egen beholdning. Nå teller vi 31 godt motiverte ildsjeler med på eiersiden. Vi har stor tro på lokalt eierskap som konkurransefortrinn, sier hun. Med et felles incentiv for videre vekst og suksess på plass har vi store ambisjoner for fremtiden.


Stor interesse fra organisasjonen

Trenden med å tilby eierskap til organisasjonen er et kjent fenomen som har spredt seg godt til Europa etter å ha blomstret i USA tidlig på 2000-tallet. Forskning på «employee ownership» viser tydelige gevinster for bedriftene som eies av ansatte. – Å være medeier gir ekstra motivasjon, sier Wenche. Det øker engasjementet og båndene styrkes mellom ansatte i Brilliant.

– Interessen var så stor at vi måtte øke størrelsen av det planlagte nedsalget slik at alle fikk en ønsket del av kaken. Fra før er det kjent at teknologigründer Vegard Wollan også har blitt med på eiersiden. Gleden ble ikke mindre av å se den enorme interessen fra organisasjonen. Vi er henrykt over at samtlige ansatte nå handler og tenker som langsiktige investorer.

 

– Stolte over arbeidsplassen vår

Monica Loe Pettersen, Ketil Lidahl og Eirik Knævelsrud er blant de som nå er med på eiersiden i Brilliant. De er svært glade for å ta del i selskapet som aksjonærer.

– Når muligheten til å bli aksjonær i Brilliant bød seg var jeg ikke i tvil et sekund. Med de felles visjonene og målene både ledelse og ansatte har om fremtiden, samt den unike kulturen vi har i Brilliant, er dette en meget god investering! Det var et enkelt valg å ta, sier Monica.

For Ketil var også kulturen en viktig faktor da han bestemte seg for å tegne eierandeler. Hans reise med Brilliant strekker seg mange år tilbake. Han vurderte risikoen som lav, og motivasjonen var stor for å satse. – Når man ser på hvor vi begynte, og hvor vi er nå, er det enkelt å forestille seg det fremtidige potensialet for selskapet. Mye av suksessen skyldes at vi gjør ting annerledes både for våre kunder og ansatte, sier han.

– Vi føler også på samholdet blant kollegaene, både gjennom prosjekter for kundene og sosialt på fritiden, skyter Eirik inn. – Vi er alle gode venner med et ekstremt pågangsmot, bred fagkunnskap og mye kreativitet. Som aksjonærer får vi brukt disse egenskapene i enda større grad, og vi kan nå utvikle Brilliant til noe større sammen. Det ligger store mengder kunnskap i Brilliant, noe jeg mener er en solid plattform for innovasjon. Vi er rett og slett stolte over jobben vår, og nå er vi stolte medeiere i tillegg, avslutter han.

 

Vi er nå strategisk meget godt rigget for fremtidig vekst, og vi har satt oss hårete mål for 2021! Lista ligger høyt, og målet er å gå over – sammen, avslutter Wenche.

Relatert innhold
Brilliant Årsrapport 2021
2021 ble et godt år for Brilliant med solid vekst på 22 % på topplinjen. Opp fra fjorårets 35 069 041 MNOK til ny all-time high omsetning i 2021 på 42 820 519 MNOK.