Økt etterspørsel etter BI løsninger = Velkommen til Hakar!

Hakar Kawa, Power BI

Dette året har Business Intelligence (BI) vært et hett tema i mange ledelse- og styrerom, med løpende rapportering og daglig oppfølging som stikkord. God virksomhetsstyring ved hjelp av datadreven beslutningsstøtte har spilt en nøkkelrolle i å holde bedriftene flytende, spesielt når det stormer.

Hakar Kawa er vårt nyeste tilskudd i Brilliant. Han kommer rett inn i teamet som skal møte den økende etterspørselen etter Business Intelligence (BI) løsninger for bedrifter. Teamleder Petter sier at de ser en dreining i markedet.

– Mange bedrifter har begynt å få øynene opp for databaserte avgjørelser, og ser dette som et sentralt verktøy for å skape konkurransefortrinn innenfor sin bransje, og ikke havne på etterskudd.

Automatisere og effektivisere

Hakar kommer inn i teamet med en Mastergrad innen kybernetikk fra NTNU. Han vil med sin bakgrunn og utdanning bidra til å styrke teamet og Brilliant ytterligere med sin kompetanse innenfor dataanalyse. Selv ser han store muligheter gjennom teknologien for bedrifter som tar i bruk BI-løsninger.

– Alt går mot Machine Learning (ML), og det å koble inn ML i ulike verdiskapende løsninger til kundene. Å utvikle disse løsningene for kundene vil bidra til å automatisere og effektivisere driften deres. Det som er så flott med Machine Learning er at det plukker opp viktig informasjon som mennesker ikke ser. Mennesker ser ikke alt! Ved å analysere data kan man også få en indikasjon på fremtiden, som selvfølgelig vil komme til nytte når man skal sette kursen for en bedrift videre.

 

Terskelen for bedriftenes bruk av tjenestene senkes

Et av verktøyene som benyttes er Microsoft Power BI med fokus på datamodellering og visualisering av virksomhetskritisk informasjon.

Power BI og BI verktøy har i løpet av få år utviklet seg til å bli et viktig og innovativt produkt innenfor sin kategori, og er nå et naturlig valg for bedrifter som allerede benytter seg av andre tjenester hos Microsoft. Særlig viktig er fokuset på Machine Learning (ML) og Artificial Intelligence (AI) som Microsoft har gjort mer allment tilgjengelig gjennom blant annet AutoML i Power BI. Tjenesten videreutvikles og terskelen for bedrifter for å ta i bruk disse innovative analysene og automatiserte prosessene senkes.

 

Nye kolleger og nye kunder

Hakar sier oppstarten i Brilliant har vært spennende, og han ser frem mot å jobbe med utvikling av BI løsninger for nye kunder, samt videreutvikling av løsninger for eksisterende kunder.

– Jeg har blitt veldig godt mottatt og blitt kjent med mange kolleger som har de samme interessene som meg, både faglig og sosialt. I tillegg ser jeg allerede at kulturbygging har vært i fokus hos Brilliant, dette er en sammensveiset gjeng!

 

Brilliant bistår bedrifter med å komme i gang med Machine Learning og AI, slik at de kan starte sin datadrevne reise i jakten etter ny innsikt og konkurransefortrinn.
Vil du vite mer om hvordan vi kan bistå din bedrift? Ta kontakt med oss.

 

Les flere nyheter fra Brilliant.