Velkommen tilbake, Erik!

Ingenting gleder oss mere enn ansatte som vender tilbake til oss! Sist Erik jobbet i Brilliant bistod han kundene med oppsett og tilpasning av IT-løsningene. Hans ekspertise og serviceinnstilling gjorde han til en godt etterspurt ressurs hos kundene.
–Selv om jeg stortrivdes i Brilliant, følte jeg på lysten til å dra litt lengre ut i verden og lære nye ting. Jeg havnet i Oslo, hvor jeg fikk verdifull erfaring og innblikk i en IT-bransje som var litt annerledes enn her oppe.

Brilliant riktig plass å være

I høst vendte Erik tilbake til Trondheim, og da var han ikke i tvil om hva han ville. – For meg har Brilliant alltid vært ett spennende selskap, og det er viktig for meg å kunne jobbe med ny og moderne teknologi. Med større organisasjon og høyere ambisjoner for vekst og videreutvikling passet det godt å få tilbud om å komme tilbake. Jeg har personlige mål om å utvikle meg faglig og være i front med kunder som vil lykkes med ny teknologi. Da er Brilliant riktig plass å være for å oppnå nettopp det.

 

Større merverdi av investeringene

Erik påpeker også endringene som har skjedd i markedet de siste årene, hvor stadig flere ser hvordan de kan realisere potensialet som finnes i å være i skyen. Det ligger mange gevinster i skyplattformene, spesielt innen automatisering og selvbetjente løsninger hvor teknologien jobber for kundene.
I hans nye rolle er det nettopp merverdiene som bor i kundenes systemer som skal finnes og løftes frem.

-De aller fleste bedrifter er i skyen nå, gjerne på Microsoft-plattformen og Microsoft 365. Der har det skjedd en enorm utvikling de siste årene, og mange kunder ser nå på muligheten for å utnytte teknologien og få større merverdi av investeringene. Jeg ser frem til å bidra og hjelpe til med utvikling og opplæring av kundene våre, slik at de får utnyttet Microsoft-plattformen og alle fordelene som finnes i en moderne IT-plattform, avslutter han.

 

Relatert innhold

Brilliant lanserer Brilliant Web

-Brilliant Web gjør det lett for bedrifter å synliggjøre tjenester og produkter på en brukervennlig og intuitiv måte. Kundene kommer raskt i gang, og løsningen reduserer tiden kundene bruker på nettsideprosjektet sitt.

Et samarbeid med luft under vingene

- Når kundene får redusert utviklingstid og driftskostnader kjenner de på verdien av å ha en god samarbeidspartner i ryggen, sier Barbro Erichsen, Customer Success Manager i Brilliant

Brilliant inngår samarbeid med Trondheim Maraton

-Vi gleder oss til å være med og sette vårt preg på Trondheim Maraton, både på selve løpsdagen og øvrige aktiviteter gjennom året. Vårt mål er å få flest mulig i aktivitet, lage mye liv langs løypa og bidra til folkefesten dette er for byen.