Velkommen til Olai!

Brilliant ønsker velkommen til Olai Wanvik, vårt nyeste tilskudd på nettverks- og sikkerhetsteamet. Hans styrker og engasjement er sentrert rundt IT-sikkerhet og automasjon, og han gleder seg til å hjelpe kundene lykkes med nettopp dette.  -Jeg brenner for IT-sikkerhet, og ser frem til å hjelpe kundene jobbe sikrere, smartere, og automatisere flere prosesser, sier han. 

Viktig med felles forståelse om IT-sikkerhet

I sekken har Olai mange års erfaring innen IT-sikkerhet, fra en bransje hvor det var avgjørende for tjenestekvaliteten. Hans råd til kunder er å bygge kunnskap og skape en felles forståelse om IT-sikkerhet i organisasjonen. -Mange drøyer å anskaffe eller etablere løsninger til det rammer de, enda vi leser ukentlige oppslag i media om bedrifter som rammes. Det kan tenkes at det er fordi de er bekymret for hvordan en ny løsning vil passe inn i dagens systemer, eller kanskje finnes det motstand internt mot å endre på noe de føler fungerer.

Olai forsikrer at de aller fleste løsningene innen IT-sikkerhet lar seg ta i bruk uten at brukerne merker noe til det gjennom arbeidsdagen. Den kunnskapen kan gjøre det lettere å ta grep for å sikre IT-systemene mot angrep. -Det som er viktig, er at alle har en forståelse for hvorfor det gjøres, et overordnet bilde av hvordan det fungerer, og verdien av å ha det. Det gjør det lettere for alle hjørner av organisasjonen å heie frem tiltakene. Vi tar gjerne en prat med de som ønsker å lære mer om IT-sikkerhet, avslutter han.

 

Bli bedre kjent med Olai her:

 

Relatert innhold

Velkommen til Brilliant Fun Run 2023!

Brilliant Fun Run senker terskelen for å delta på et organisert løp, og for mange blir dette første løp med startnummer på brystet – hvor selv nybegynneren kan vinne! Bli med og løpe 30. mai 2023 kl.1800!

Brilliant lanserer Brilliant Web

-Brilliant Web gjør det lett for bedrifter å synliggjøre tjenester og produkter på en brukervennlig og intuitiv måte. Kundene kommer raskt i gang, og løsningen reduserer tiden kundene bruker på nettsideprosjektet sitt.

Et samarbeid med luft under vingene

- Når kundene får redusert utviklingstid og driftskostnader kjenner de på verdien av å ha en god samarbeidspartner i ryggen, sier Barbro Erichsen, Customer Success Manager i Brilliant