Hans Julian er vår nye Data Analyst Associate!

-Jeg blir lett oppslukt av det jeg interesserer meg for. Eksempelvis så hadde jeg en periode for litt siden hvor alt handlet om sjakk. Jeg slukte alt av teori jeg kom over, og fulgte alt som var av turneringer for å lære av stormesterne. Den mentale kampen som utkjempes over brettet er en unik og intens opplevelse, hvor en kombinasjon av god hukommelse, intuisjon og regneevne er nødvendig for å overvinne motstanderen.  Gjennom sjakken fikk jeg et utløp for mitt sterke konkurranseinstinkt og min kjærlighet for mentale utfordringer, sier Hans Julian Halvorsen.

Hos Brilliant gikk engasjementet for konkurranse og matematikk som hånd i hanske for Business Intelligence teamet. Med en fersk Mastergrad i Industriell Matematikk i ryggen gjorde Hans Julian nylig sitt inntog. De første ukene har bydd på høyt tempo og mye moro, som er en god kombinasjon for å lykkes, mener han.

– Den første uka lærte jeg meg å løse Rubiks kube! Det var skikkelig gøy, for det er noe som jeg alltid har hatt lyst å kunne, men som aldri har blitt før nå. Både faglig og sosialt føler jeg at jeg har kommet til rett sted. Arbeidsmiljøet er veldig bra, med gode forutsetninger for videre læring og utvikling. Her hos Brilliant har jeg funnet mange kollegaer som deler mine fritidsinteresser, som fotball, Formel 1, Basketball og gaming. I et så godt miljø som dette blir man raskt komfortabel!

 

Hans Julian Halvorsen

 

Kunnskap som er gull verdt

For å bygge videre på det faglige har Hans Julian allerede lagt et løp for å omsette lærdom til leveransekraft i teamet.  – Jeg er allerede i ferd med å sertifisere meg som Data Analyst Associate innen Power BI. Det henger godt sammen med mine interesser innenfor datamodellering og datavisualisering, så det er midt i blinken å få dette i boks. Det er kunnskap som er gull verdt i fremtidige prosjekter.

Som en del av Business Intelligence teamet består oppgavene av utvikling av løsninger innen datafangst, datavarehus og analyse. Hans Julian har klare tanker om hva drømmeløsningen hadde vært.

– Om jeg kunne designet og utviklet en løsning med frie tøyler? Det hadde vært og satt enhver bedriftsleder i stand til å analysere og forstå nøkkeltall og data med et enkelt oversiktsbilde. Løsningen ville også hatt enkle verktøy som ville gjøre de i stand til å modellere scenarioer og endringer i tallene med noen få klikk. Det bor mye potensiale i matematikkens verden, og det å kunne omsette det til digitale løsninger som er brukervennlige og nyttige er en drivkraft for meg!

Relatert innhold
Har dere en digital krisehåndteringsplan?
- En digital krisehåndteringsplan er avgjørende for utfallet av feil og nedetid. Man må reagere raskt, iverksette tiltak og forhåpentligvis klare å opprettholde verdiskapning og produksjon mens feil og nedetid rettes, sier Ole Martin Solli, rådgiver i Brilliant.
Øyvind Ryen er vår nye prosjektleder!
Øyvind Ryen er ansatt som prosjektleder i Brilliant. - Jeg har 12 års erfaring fra prosjektledelse i oljebransjen, og ser frem til å ta fatt på digitale prosjekter som gir kundene et konkurransefortrinn, sier han.
Velkommen til Olai!
Olai Wanvik er vårt nyeste tilskudd på infrastruktur-teamet. - Jeg ser frem til å hjelpe kundene å jobbe både sikrere og smartere, og automatisere flere prosesser, sier han.