Fra bachelorgrad til fast jobb!

For Håvard Høydal kom interessen for data i ung alder. PC-delene han fikk til jul fra foreldrene Sonja og Harald måtte han sette sammen selv. Mestringsfølelsen som fulgte banet vei for både karriere og fritidsinteresser hvor pc-en ble sentral. – I starten ble den mest brukt til spill, og jeg bruker fortsatt en del av fritida på gaming. Det er både morsomt, utfordrende og sosialt. Ellers er jeg glad i ulike former for kunst, både digital kunst, malerier og tegninger, og det å spille piano.

Med tiden kom også interessen for hvordan man kunne gjøre karriere med pc som verktøy, og Håvard utforsket mulighetene som åpnet seg.

– Jeg brukte litt tid på å finne forskjellige måter man kunne livnære seg på i fremtiden ved hjelp av digitale verktøy. Jeg testet dropshipping av forskjellige varer med egen nettbutikk, og på et tidspunkt designet jeg også mitt eget klesmerke. Det lærte jeg mye av, og det bidro til å stake ut retningen for studiene.

Forretningsgevinst med Microsoft Power Platform

Bachelorgraden i Informatikk gav høy mestringsfølelse, og bruken av kompetansen til å løse ekte utfordringer ga mersmak. Oppgaven om hvordan man skaper forretningsgevinster med Microsoft Power Platform, skrev han for Brilliant. Med tilbakemelding på oppgaven fulgte også jobbtilbudet. Håvard nølte ikke med å takke ja.

– Å sitte igjen med et ferdig produkt eller resultat man kan vise til, uansett hva man holder på med, er veldig givende for meg. Gjennom bacheloroppgaven fikk jeg satt ferdighetene på prøve og vist hva jeg er god for, til stor nytte for Brilliant. Derfor passer det meg veldig bra å være en del av utviklingsteamet nå, hvor jeg kan være med å utvikle løsninger som tilfredsstiller forretningsbehov hos andre bedrifter. Jeg er allerede i gang hos et par kunder, og har rukket å ta en sertifisering også, så her kommer man raskt opp i fart!

 

Mer enn bare karakterer

Håvard forteller om et nåløye som kan oppleves som trangt for studenter som er på jakt etter sin første jobb. Han har følgende tips til andre studenter, fra løypa han selv gikk opp. – Jeg tror det er positivt å kunne vise til noe man har gjort utenfor selve studieløpet. Vær nysgjerrig, og prøv forskjellige ting samtidig som man studerer. Det viser at man både kan jobbe selvstendig, at man er motivert, og evner å tenke litt utenfor boksen. Jeg var åpen om hvordan jeg hadde prøvd å både programmere spill og drive nettbutikk ved siden av studiene. Da stiller man med litt mer enn bare karakterer i sekken.

Han avslutter med et godt råd til alle på siste året av studiene: -Hør gjerne med interessante selskaper om muligheten for å skrive oppgaven hos dem. Det tilfører gjerne bedriften verdifull innsikt eller funksjoner de ikke har hatt tidligere, og man får prøvd seg på en ekte case å løse. Samtidig som man blir kjent med virksomheten, menneskene og kundene deres. Da har man en fot innenfor når bedriften skal styrke laget!

Relatert innhold
Har dere en digital krisehåndteringsplan?
- En digital krisehåndteringsplan er avgjørende for utfallet av feil og nedetid. Man må reagere raskt, iverksette tiltak og forhåpentligvis klare å opprettholde verdiskapning og produksjon mens feil og nedetid rettes, sier Ole Martin Solli, rådgiver i Brilliant.
Øyvind Ryen er vår nye prosjektleder!
Øyvind Ryen er ansatt som prosjektleder i Brilliant. - Jeg har 12 års erfaring fra prosjektledelse i oljebransjen, og ser frem til å ta fatt på digitale prosjekter som gir kundene et konkurransefortrinn, sier han.
Velkommen til Olai!
Olai Wanvik er vårt nyeste tilskudd på infrastruktur-teamet. - Jeg ser frem til å hjelpe kundene å jobbe både sikrere og smartere, og automatisere flere prosesser, sier han.