Babybonus – Brilliant kulturbygging

– God timing er alltid viktig, sier Ole Martin Solli med et bredt smil. Som IT-prosjektleder for Hurtigrutens nye hybridskip MS Roald Amundsen og MS Fritjof Nansen er han vant til å planlegge, men i vår var han til og med i forkant av seg selv. Da Brilliant i April innførte babybonus som et nytt ansattgode, kunne det ikke passet ham bedre. Ole Martin hadde båret på nyheten kun i noen dager, og fortalte gladelig at han nok ville bli den første ordningen kom til gode – han skulle bli pappa igjen!

Det handler om kultur

Brilliant satser bevisst på at alle ansatte skal føle seg sett og satt pris på, ikke bare som fagressurser, men også som mennesker. I Brilliant har det alltid handlet om kultur, og siden oppstarten i 2013 har vi sagt at IT først og fremst handler om mennesker. Babybonus er den siste ansattgoden i rekken, som blant annet inkluderer en årlig helgetur til en spennende destinasjon, og fri tilgang til treningssentere. For daglig leder Wenche Lie-Pedersen er babybonusen nok et steg i riktig retning for å sette standarden for en god arbeidsplass.

– Vi ønsker at de ansatte skal glede seg til å fortelle oss den gode nyheten, slik at vi alle kan glede oss over barnet som er på vei. Noen vil kanskje vegre seg mot å fortelle arbeidsgiver om at de skal bli foreldre, siden dette betyr at man må sette til side jobb og kunder en periode. Det er denne følelsen vi vil til livs, å bli mamma eller pappa skal jo være en glede. Samtidig vil vi sette på dagsorden hvordan brilliant ledelse bør praktiseres, sier Wenche.

Skal være en gladnyhet

Livet som småbarnsforeldre er hektisk og til tider krevende økonomisk. Barnevogn, klær, bleier og mat skaper unektelig utgifter.

– Dette kan være en stressfaktor i en tid man ellers burde nyte, ifølge Wenche. I Brilliant skal de ansatte glede seg til å gå på jobb. Det skal være en glede å fortelle omverdenen at man venter barn. Og for å gjøre livet enklere, får alle kommende småbarnsforeldre i Brilliant 20 000 kr i babybonus. Det kommer godt med, uansett hvilken økonomi man måtte ha, avslutter hun.

For Ole Martin, som bygde nytt hus etter førstemann kom til verden for to år siden, var det en lettelse å dele den gode nyheten.

– Vi fikk mange «lure kommentarer» på at det var ledig soveromsplass i den nye kåken. Det er det nå slutt på!

 

Relatert innhold

Ligger dokumentene deres fremdeles på serveren?

10 år har gått siden Microsoft lanserte muligheten for å jobbe i samme dokument, regneark eller presentasjon i Office 365. Likevel er det overraskende mange som må logge seg på serveren for å finne tak i dokumentene de jobber i. Hvorfor er det slik?