Albert er vår nye full-stack utvikler!

Sommeren forbindes med ferietid og litt færre folk på kontoret, men hos Brilliant fyller vi lokalene med stadig flere mennesker! Sist i rekken av nyansettelser er Albert, som er ansatt som full-stack utvikler hos oss.

Vi tok en prat med Albert for å lære å kjenne han bedre:

 

Hei Albert! Så hyggelig at du valgte Brilliant som arbeidsgiver! Fortell litt om deg selv?

- Takk! Jeg heter Albert Danielsen, og jobber som full-stack utvikler, det vil si jeg behersker både back-end og front-end delen av systemutvikling, og de ulike programmeringsspråkene som kreves i utviklingen.

 

Du er en ettertraktet ressurs, som allerede har landet et oppdrag hos Equinor. Hva skal du bidra med i prosjektet hos dem?

- Jeg skal tre inn i et team kalt MARS (Machine-Assisted Reservoir Surveillance) hvor Equinor bruker AI og maskinlæring til å overvåke petroleumsreservoarer. Jeg liker veldig godt at rollen jeg skal innta spenner ganske bredt, og vil innebære arbeid på flere steg i verdikjeden. Alt fra å sette opp data-arkitektur, høsting og massering av data, til visualisering av disse dataene.

Vi i Brilliant er svært glade for å ha fått med deg på laget. Hva var det som gjorde at du valgte å bygge videre på din karriere hos oss?

- Etter tre år som full-stack utvikler, hadde jeg fått prøvd meg på ganske mange unike prosjekter. Men nesten alle falt innenfor beskrivelsen “digitalisering av byråkratiske saksflyter”, både i offentlig og privat næringsliv. Jeg ville bryte litt ut av det og søkte meg mer mot å jobbe med mer “ekte ingeniørarbeid”, det virker det nå som jeg får muligheten til!

 

I videoen vi spilte inn kunne du fortelle om bakgrunnen din fra Kybernetikk og Robotikk på NTNU. Hva er egentlig det faget? Kan du si litt om det?

- Kybernetikere opererer i grensesjiktet mellom elektro, instrumentering og data. For eksempel lagde jeg som masteroppgave en robotfinger fra bunn av, det krevde at jeg kunne kombinere prinsipper fra veldig forskjellige ingeniørgrener, det innebar alt fra motorstyring til 3D-printing, til kretskortdesign og lav-nivå programmering.

 

Hvis du hadde frie tøyler til å utvikle hva som helst, uten begrensninger på tid eller kost, hva hadde det vært? Og hvilket problem hadde det løst?

- Et konsept jeg synes er veldig kult er hydroponisk dyrkning, hvor man dyrker fram planter uten å bruke jord. Å kunne bygget et helautomatisk anlegg og blitt selvforsynt med tomater, paprika og agurk, samtidig som man sterkt reduserer mengden vann som brukes tror jeg hadde vært veldig nyttig for fremtiden.

 

Hva bruker du fritiden på? Har du noen spesielle interesser eller hobbyer du ønsker å dele?

- Etter koronakiloene kom snikende på oss, så finner du ofte madammen og meg løpende rundt Dalgård friidrettsbane. Jeg liker generelt å holde meg aktiv, og tar gjerne en runde squash eller padel med en kamerat. Ellers liker jeg å nerde litt med programmering av mikrokontrollere og har til enhver tid minst tre ufullførte prosjekter. Jeg ser også veldig fram til å prøve ut Brilliants Esport-rom med det jeg hører er noen monstermaskiner!


Bli også kjent med Albert i denne videoen:

Relatert innhold
Brilliants Prosjektskole
Brilliants Prosjektskole med Øyvind Ryen gir en enkel innføring i agile prosjekter og rammeverket i god prosjektledelse. I denne serien blir vi kjent med hva det betyr å jobbe agilt, og hva gevinstene er ved å gjennomføre agile prosjekter.
Velkommen Anitha Babu!
Brilliant fortsetter veksten, og ett av våre nyeste tilskudd er Anitha Babu! Vi har tatt en prat med henne for å lære mer om hvem hun er, og hva hun gjør hos oss Brilliant.
Har dere en digital krisehåndteringsplan?
- En digital krisehåndteringsplan er avgjørende for utfallet av feil og nedetid. Man må reagere raskt, iverksette tiltak og forhåpentligvis klare å opprettholde verdiskapning og produksjon mens feil og nedetid rettes, sier Ole Martin Solli, rådgiver i Brilliant.