Albert er vår nye full-stack utvikler!

Sommeren forbindes med ferietid og litt færre folk på kontoret, men hos Brilliant fyller vi lokalene med stadig flere mennesker! Sist i rekken av nyansettelser er Albert, som er ansatt som full-stack utvikler hos oss.

Vi tok en prat med Albert for å lære å kjenne han bedre:

 

Hei Albert! Så hyggelig at du valgte Brilliant som arbeidsgiver! Fortell litt om deg selv?

- Takk! Jeg heter Albert Danielsen, og jobber som full-stack utvikler, det vil si jeg behersker både back-end og front-end delen av systemutvikling, og de ulike programmeringsspråkene som kreves i utviklingen.

 

Du er en ettertraktet ressurs, som allerede har landet et oppdrag hos Equinor. Hva skal du bidra med i prosjektet hos dem?

- Jeg skal tre inn i et team kalt MARS (Machine-Assisted Reservoir Surveillance) hvor Equinor bruker AI og maskinlæring til å overvåke petroleumsreservoarer. Jeg liker veldig godt at rollen jeg skal innta spenner ganske bredt, og vil innebære arbeid på flere steg i verdikjeden. Alt fra å sette opp data-arkitektur, høsting og massering av data, til visualisering av disse dataene.

Vi i Brilliant er svært glade for å ha fått med deg på laget. Hva var det som gjorde at du valgte å bygge videre på din karriere hos oss?

- Etter tre år som full-stack utvikler, hadde jeg fått prøvd meg på ganske mange unike prosjekter. Men nesten alle falt innenfor beskrivelsen “digitalisering av byråkratiske saksflyter”, både i offentlig og privat næringsliv. Jeg ville bryte litt ut av det og søkte meg mer mot å jobbe med mer “ekte ingeniørarbeid”, det virker det nå som jeg får muligheten til!

 

I videoen vi spilte inn kunne du fortelle om bakgrunnen din fra Kybernetikk og Robotikk på NTNU. Hva er egentlig det faget? Kan du si litt om det?

- Kybernetikere opererer i grensesjiktet mellom elektro, instrumentering og data. For eksempel lagde jeg som masteroppgave en robotfinger fra bunn av, det krevde at jeg kunne kombinere prinsipper fra veldig forskjellige ingeniørgrener, det innebar alt fra motorstyring til 3D-printing, til kretskortdesign og lav-nivå programmering.

 

Hvis du hadde frie tøyler til å utvikle hva som helst, uten begrensninger på tid eller kost, hva hadde det vært? Og hvilket problem hadde det løst?

- Et konsept jeg synes er veldig kult er hydroponisk dyrkning, hvor man dyrker fram planter uten å bruke jord. Å kunne bygget et helautomatisk anlegg og blitt selvforsynt med tomater, paprika og agurk, samtidig som man sterkt reduserer mengden vann som brukes tror jeg hadde vært veldig nyttig for fremtiden.

 

Hva bruker du fritiden på? Har du noen spesielle interesser eller hobbyer du ønsker å dele?

- Etter koronakiloene kom snikende på oss, så finner du ofte madammen og meg løpende rundt Dalgård friidrettsbane. Jeg liker generelt å holde meg aktiv, og tar gjerne en runde squash eller padel med en kamerat. Ellers liker jeg å nerde litt med programmering av mikrokontrollere og har til enhver tid minst tre ufullførte prosjekter. Jeg ser også veldig fram til å prøve ut Brilliants Esport-rom med det jeg hører er noen monstermaskiner!


Bli også kjent med Albert i denne videoen:

 

Relatert innhold

-Praksisperioden har uten tvil styrket utviklingen min

Adrian Køhler Iversen dro til Trondheim og Brilliant etter manglende napp fra bedrifter i hovedstaden. Involveringen og inkluderingen han har opplevd gjennom praksisplassen har styrket både interessen og utviklingen hans innen interaksjonsdesign.

Fremtidens hjemmetjeneste utvikles fra Trondheim

Selskapet Care Safety Innovations har tatt på seg oppgaven med å øke kvaliteten i hjemmetjenesten deres ved hjelp av innovativ teknologi. Gjennom samarbeidet med Brilliant har et nytt, digitalt verktøy for pleierne sett dagens lys.