Milepæl nådd i Torghattens sikkerhetsprosjekt!

Brilliant har siden 2015 vært Torghattens samarbeidspartner innen IT-rådgivning og tjenester. Sammen med Torghatten har vi designet en IT-plattform som er felles for alle sjø- og busselskap i konsernet. For å gå fremtiden trygt i møte implementeres det nå en ny og moderne sikkerhetsløsning for disse selskapene.

Brilliant har bistått Torghatten med rådgivning, design, implementering og utrulling av den nye sikkerhetsløsningen. Løsningen innebærer 150 nye brannmurer fordelt på kontorer, datasenter og en rekke fartøy. Nylig ble den første store milepælen nådd, der Brilliant satte brannmurer på 35 fartøy, 24 kontorer og ett datasenter i drift.

 

– Vi flytter oss nå over fra en fragmentert og tungdrevet nettverksløsning til en moderne helhetlig løsning som ivaretar nettverkssikkerheten i konsernet på en bedre og mer lettdrevet måte, sier Arne Holand, IKT-sjef i Torghatten.

 

Kristian er prosjektleder for Torghattens sikkerhetsprosjekt.

Den nye sikkerhetsløsningen styrer all trafikk gjennom sentraliserte, felles sikkerhetspolicyer på tvers av selskapene. Kristian Solem, prosjektleder hos Brilliant, er strålende fornøyd med fremgangen så langt.

– Det har vært tilfredsstillende å se at lokasjon etter lokasjon gradvis har blitt implementert inn i ny sikkerhetsløsning, uten store forstyrrelser av parallelt pågående driftsoperasjoner både i buss- og ferjetrafikk i hele Torghatten. Det er et veldig spennende prosjekt for oss i Brilliant å ta regi og utførelse på, spesielt når det gjelder en så stor aktør som Torghatten. Den nye sikkerhetsløsningen plasserer Torghatten sammen med de beste i landet når det kommer til nettverk og sikkerhet, noe vi i Brilliant er veldig stolte over å bidra til.

 

Torghatten ASA er et av landets største transportkonsern med en årlig omsetning på ca. 9,3 mrd. kr og ca. 7000 ansatte. Hovedvirksomheten er innenfor transport på sjø, land og i luften. Les mer om Torghatten på torghatten.no

Flere nyheter fra Brilliant finner du her.