Microsoft deaktiverer SharePoint 2010 workflows – Er dere forberedt?

Said Berg SharePoint Workflows

Microsoft SharePoint er for mange bedrifter en viktig plattform for samhandling i skyen. Med årenes løp er det utviklet en rekke nyttige funksjoner for å jobbe bedre sammen, forsterke produktiviteten og øke effektiviteten blant brukerne av plattformen. I takt med utvidelsen av produktporteføljen i Microsoft 365, med nye funksjoner innen Microsoft Teams, Power BI og en rekke andre tjenester, har Microsoft utviklet en felles motor som har sydd sammen funksjonaliteten på en ny måte og bedre måte – kalt Power Automate. For bedrifter som har tatt i bruk Microsoft 365 og SharePoint de årene, har Power Automate kommet for å bli, og har lenge vært standard for all automatikk og funksjoner mellom systemene.

Funksjoner kan forsvinne

Microsoft mener tiden nå er moden for å rydde i gamle funksjoner de tilbyr, og varsler utfasing av SharePoint 2010 workflows. -Organisasjoner med lang fartstid i skyen, som benytter automatikken og regelsettene i SharePoint 2010 workflows, må forberede seg allerede nå, advarer Said Berg. Han frykter mange bedrifter har et ubevisst forhold til hvilke workflows som er i bruk. I verste fall vil de oppleve bortfall av viktig funksjonalitet over natten. -Særlig vil kunder med eldre spesialtilpassede løsninger i SharePoint kunne være berørt, selv om løsningene har et visuelt nyere preg, fortstetter han.

Kartlegg om dere er berørt

Endringen gjelder kun de som benytter SharePoint 2010 Workflows. Det som gjelder nå, er å kartlegge om man er berørt, og eventuelt i hvilket omfang tjenestene benytter de aktuelle workflows. -Som leverandør av produktive og effektive skyløsninger ønsker vi i Brilliant å være en god ambasadør for teknologien, og endringene det kan medføre. Vi hjelper gjerne eksisterende og nye kunder med en gratis sjekk for å se om de er beørte av endringen, sier Said.

Tidligere i høst deaktiverte Microsoft muligheten for å opprette nye workflows basert på SharePoint 2010-teknologien. Muligheten for å kjøre eksisterende workflows basert på SharePoint 2010 bortfaller allerede 1. November 2020. Er man rammet, bør man planlegge hvordan man angriper situasjonen allerede nå. Said har allerede noen tips om man avdekker gamle workflows i bruk.

Migrere eller utsette?

– Det enkleste er å legge opp et løp for å få migrert workflowene til en nyere versjon innen fristen. Da vet man at de lever videre langt inn i fremtiden. I tillegg åpner det for å kunne ta i bruk flere funksjoner i Microsoft 365 og SharePoint. Er omfanget stort, og tiden blir for knapp, bistår vi kunden i å søke om utvidet frist for overgangen, avslutter han.

Ønsker du å få en gratis sjekk om du er berørt av utfasingen av SharePoint 2010 workflows?
Ta kontakt med oss på telefon 47 51 77 77 eller send oss en e-post så avtaler vi en gjennomgang!

Les flere nyheter fra Brilliant