hurtigrutenheader
Prosjektledelse og IT-infrastruktur

Hurtigruten – Inn i fremtiden

Hurtigruten har de siste årene utviklet seg til å bli en solid aktør innenfor det cruisesegmentet som kalles exploring eller ekspedisjonsturisme. Dette innebærer at selskapet henvender seg til et annet publikum enn tidligere, noe som også stiller høyere krav til standarden om bord og de tjenestene som Hurtigruten tilbyr – blant annet gjennom bruk av digital teknologi og formidling. En viktig del av dette arbeidet er bygging av en solid IT-plattform med tidsriktige digitale løsninger om bord på skipene.
nyeskip

Mot nye tider


Derfor er Hurtigruten nå midt i prosessen med å oppgradere dagens flåte, i tillegg til at det bygges helt nye skip som tilfredsstiller fremtidige krav og behov.  

Hurtigruten satser tungt på miljøvennlig ekspedisjonsturisme, og deres nye hybride skip MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen får et redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp på tjue prosent. Disse skipene er allerede under bygging og skal gi passasjerene det aller fremste innen opplevelser, både fysisk og digitalt. 

ombygging

Ombygging og nybygg


Brilliant ble tidlig involvert i planleggingen og gjennomføringen av både oppgradering og nybygg, og har siden vært en integrert del av prosjektene. I tett samarbeid med flere andre IT-selskaper har vi jobbet med et felles mål om å bringe Hurtigruten inn i det 21. århundre.
Fra overordnet IT-prosjektledelse på tvers av skip, til oppsett, installasjon og oppgradering av nettverk, TV, PC og betalingsløsninger, har Brilliant vært en viktig samarbeidspartner for Hurtigruten. 
omhurtigruten

Om Hurtigruten


Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til å bli verdensleder innen ekspedisjonsreiser.
Selskapet driver den legendariske kystruten Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger. I tillegg tar Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip med gjester til spektakulære destinasjoner, fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.
Vinteren 2018 lanserer Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen. Dette etterfølges av søsterskipet MS Fridtjof Nansen året etter.
Wenchesmil2

Wenche Lie-Pedersen

+47 952 37 063
wenche@brilliant.no

Ønsker du å vite mer?