Hurtigruten forlenger med Brilliant!

Hurtigruten hybride grønne skip

Rådgivning og IT-prosjektledelse innen maritim sektor er et etterspurt kompetanseområde, som Brilliant har levert flere spennende prosjekter innen de siste årene. Vi har nå gleden av å melde om fornyet tillit hos Hurtigruten, som har sikret seg rådgivning og IT-prosjektledelse fra Brilliant frem til 2021. Wenche Lie-Pedersen, daglig leder i Brilliant, er begeistret for den nye avtalen.

– Vi er kjempestolte av samarbeidet vi har med Hurtigruten. De er fremoverlente i tankegangen, og tør tenke nytt. Det gir rom for å implementere IT-løsninger fra øverste hylle, med opplevelser som kommer både Hurtigruten og deres passasjerer til gode. Fra Brilliants side opplever vi at vi utfyller hverandres kompetanse godt, slik at teamet som utformer IT-tjenestene på den nye hybridflåten er en faglig sterk og sammensveiset gjeng. Tilbakemeldingene fra Hurtigruten har vært utelukkende gode, sier Wenche.

Fra oppgradering til verdens første hybridcruiseskip

Brilliants engasjement hos Hurtigruten har røtter tilbake til tidlig 2016. Den gang hadde Hurtigruten akkurat begynt oppgraderingen av sin eksisterende flåte, og behøvde lokal IT-bistand. På kort varsel fikk Brilliant satt sammen et team som håndterte IT-installasjonene mens MS Kong Harald ble oppgradert. Telefonen ringte med ønske om de samme ressursene til neste skip. Slik fortsatte det. – Vi hadde plutselig ressurser i sving langs hele norskekysten, fra Bergen til Kirkenes. For flere hos oss ble verftet til Fosen Yards deres andre hjem det året, mimrer Wenche.

Den nye avtalen innebærer en forlengelse av dagens avtale, som innebærer rådgivning og IT-prosjektledelse til byggingen av verdens første hybriddrevne cruiseskip, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen, som Hurtigruten bygger ved Kleven verft i Ulsteinvik. I tillegg har Hurtigruten annonsert byggingen av et tredje hybridskip, som etter planen skal ferdigstilles i kontraktsperioden.

Et internasjonalt merkevare

– Fornyet tillit hos et selskap av Hurtigrutens størrelse og omdømme inspirerer og gir oss energi til å bygge videre, sier Robert David Olsen, markedsansvarlig i Brilliant. Han var en av de som i sin tid bidro på ombyggingsprosjektene på Fosen Yards, og fikk oppleve transformasjonen Hurtigruten satte i gang, på kort hold.  – Hurtigruten er et kjempespennende selskap. De tenker langsiktig, og har på relativt kort tid seilt opp som verdens grønneste cruiserederi. Vi heier på Hurtigruten og det de driver med, og er stolte av å kunne bidra med vår ekspertise, avslutter Robert.

 

Mer om hva Brilliant har gjort for Hurtigruten finner du her.
Les mer om Hurtigruten på Hurtigruten.no